Az elhagyott robotok helyzete "egyre nagyobb probléma az infokommunikációs szektorban" - mondta Giep Hagoort, az Utrechti Művészeti Főiskola (HKU) oktatója. A művészet és gazdaság tanszék munkatársa arra számít, hogy a következő fél évtizedben elterjednek a robotok a kulturális intézményekben, például múzeumokban és színházakban.

Egyebek között adminisztratív, takarítási és biztonsági feladatokat látnak majd el, a kulturális menedzsment tanszéknek pedig fel kell készítenie a diákokat az emberszerű jövevények fogadására. Ezt a célt szolgálja a robotárvaház, amelyben a főiskola hallgatói gondozzák majd a lelenceket - mondta Hagoort a német hírügynökségnek.

A kezdeményezésről beszámolt a De Telegraaf is. A holland napilap online kiadásában megjelent cikk szerint már megvan az otthon első lakója, egy játékrobot, amely a tanszéki karácsonyi ünnepség díszvendége lesz. A robot egy piacon bukkant fel, tulajdonosa azért vált meg tőle, mert már eleget játszott vele - olvasható a De Telegraaf tudósításában.
(mti)

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekestortenesek.blog.hu/api/trackback/id/tr22840481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása