Veszíts el egy könyvet!

logo_kek1.jpgKedves, drága olvasó! Blogolvasó, könyvtári olvasó, könyvolvasó, olvasó! Új játékot ajánlunk becses figyelmedbe. Egy játékot, ami az olvasásról fog szólni. A könyvekről. Regényekről, meg amit akartok (sok egyéb mellett például még egy kicsit a bizalomról is). Egy játékot, amihez első körben olyan személyek csatlakoztak támogatóként, mint Grecsó Krisztián, Karinthy Márton, Kiss Ottó, Lénárt „Léna” Ferenc, Mácsai Pál, Vámos Miklós, Verasztó Antal, Verrasztó Gábor, Vitray Tamás és Závada Pál. Egy olyan játékot segítettek/segítenek ők, ami nem ismer földrajzi határokat. Egy nagyon-nagyon klassz játékot. Egy játékot, amit te is folytathatsz majd.

Szóval holnaptól játszani fogunk. Gyerekek, felnőttek, együtt, és külön-külön. Azzal kezdjük, hogy elhagyunk könyveket. Szándékosan. Valaki majd megtalálja, és talán el is olvassa. Nem csak a könyvet, de azt a kis papírlapot is, amelyet beleragasztottunk. A papíron pedig ez áll majd:

Szia!

Ezt a könyvet szándékosan veszítettem el. Ha megtaláltad, olvasd el, majd veszítsd el Te is! Tedd le a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, kedvenc kocsmád pultján, vagy a legközelebbi telefonfülkében – bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.
Ha kedved van, kapcsolódj be Te is a játékunkba úgy, hogy megválsz egy kedves könyvedtől. Helyezd el benne ezt a szöveget – a könyvtárban szívesen adunk ilyen lapot hozzá, de a blogunkról is letöltheted – és hagyd el valahol. Esetleg beszélj rá másokat is ugyanerre.
Ha olyan könyvet találnál, melyet nincs kedved elolvasni, nem muszáj, de kérünk, a játékot akkor se szakítsd meg: veszítsd el máshol!
Az elhagyott könyvek sorsát szeretnénk követni is. Könyvtárunk blogján – http://blog.justhvk.hu/ – találsz egy fórumot, ott jelezheted, hogy melyik könyvet hol és mikor találtad meg, illetve azt is, hogy mikor és hol hagytad el újra. Ugyanitt leírhatod véleményedet a játékról és a megtalált könyvről is.

Jó olvasást, kellemes szórakozást kíván

………………………………………
aki elveszítette a könyvet,

valamint az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosai

Holnaptól tehát elhagyott könyvek lepik el a várost, majd pedig talán az országot is. Nem baj, ráfér. Az első könyveket – támogatóink megbízásából – még mi veszítjük el, de utána már rajtad a sor, kedves olvasó. Veszíts el te is egy könyvet! Ne csak Orosházán, hanem ott, ahol éppen jársz. Nem kell, hogy új legyen, nem kell, hogy drága (miközben persze jó lenne, ha ezt nem egy lomtalanítási akciónak fognád fel), egy a lényeg: olyan könyvet veszíts el, amit tényleg jó szívvel ajánlanál másnak olvasásra. És bizony olyan könyvet veszíts el, amiről tudod: igen csekély az esélye, hogy valaha viszontlásd még egyszer.

Bízunk benne, hogy más könyvtárak is csatlakoznak majd a kezdeményezésünkhöz (ezúttal is erre kérünk minden kedves kollégát), így a könyvtárak lehetnek majd a motorjai a játék országos elterjedésének.

Még egy fontos dolog: a játék alapötlete egy olvasónk, Lakner Pálné Marika fejéből pattant ki. Ő kereste meg a könyvtárunkat, amit nagyon köszönünk. Miképp köszönjük a támogatóinknak is a segítséget, azoknak az íróknak, művészeknek, szervezeteknek, akik barátsággal fogadták megkeresésünket.

A játékot a http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=justhvk címen követheted majd figyelemmel. Ott mondhatod el a véleményedet nem csak a játékról, de az elveszett könyvekről is. Ott láthatod azt is, hogy – támogatóinknak hála – mi milyen könyveket veszítünk el: mesék, regények, helyismereti témájú és idegennyelvű könyvek egyaránt vannak a kínálatban. Miután holnaptól elveszítjük a könyveket, itt fogjuk közölni, hogy pontosan hol (persze ezen információ nélkül is ráakadhatsz véletlenül). Ezt a listát holnaptól te is bővítheted. A könyvek egy részét nem hagyjuk el azonnal, aminek technikai okai is vannak: egyszerűen vannak, amiket nem tudtunk időben átvenni a felajánlótól (igaz, ezek a listán sem szerepelnek egyelőre). Az ok prózai: sajnos Pest messze van.

A fórumot bárki használhatja majd, hiszen új téma nyitásához sem kell regisztrálni. Ha a fórum főoldalán ráklikkelsz a Témák szóra, szerző szerinti sorrendben is böngészheted az elhagyott könyveket. Ha úgy döntesz, hogy beszállsz a játékba egy-két könyvvel, arra kérünk, hogy a fórumon nyiss egy új témát minden egyes könyvhöz. Magába a könyvbe pedig vagy írd be a fenti szöveget, vagy töltsd le a blogunkról (hamarosan lesz egy link), nyomtasd ki, és ragaszd be, vagy ha orosházi vagy, gyere be a könyvtárba, és segítünk ebben.

Azt hiszem, a lényeg röviden ennyi. Egyelőre. Ha hozzáfűzni valód lenne a játékhoz, vagy kérdésed, vagy kérésed, a fórumon mindent kitárgyalhatunk. Ezen belül is a MINDENT A JÁTÉKRÓL! topikot ajánlom figyelmedbe.

Akkor hát: kalandra fel!

Nincs más hátra: veszíts el egy könyvet!

A játék támogatói: Csepregi Ferenc könyvesboltja, Európa Könyvkiadó, Koszorús Oszkár könyvesboltja, Líbor Lilla, Szuperinfó.

A játék indításában saját, dedikált könyveikkel segítenek: Grecsó Krisztián, Karinthy Márton, Kiss Ottó, Lénárt „Léna” Ferenc, Mácsai Pál, Vámos Miklós, Verasztó Antal, Verrasztó Gábor, Vitray Tamás, Závada Pál.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekestortenesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4398108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása