Az iraki háború ellen, az Irakban és Afganisztánban állomásozó magyar katonák hazahozataláért, egy valóban békés magyar külpolitikáért szállnak síkra 2008. március 29-én és 30-án azok, akik ötödször is fáklyás élő békejeleket alkotnak a főváros és az ország több pontján.
Idén a Humanista Mozgalom által kezdeményezett demonstrációsorozat üzenetében kiemelt helyen szerepel a hazánkban tapasztalható intolerancia és erőszak elleni küzdelem fontossága is.

Az ötödször megrendezett demonstráció évről évre egyre több embert vonz.

Március 29-én, szombaton többszáz fős élő békejeleket fognak alkotni nyolc színhelyen: Budapesten a Gellért-hegyen a Filozófusok kertjében, a Bazilika előtt, a Sándor-palota előtt, és az ELTE lágymányosi épülete előtt, továbbá Szentendrén, Szolnokon, Egerben és Miskolcon. Este pedig a budapesti Gödör Klubban az Ifjú Humanisták által megjelentett non-profit ska/reggae CD, a „Move!” bemutatóját tartják.

Békejel a Hősök terén



Március 30-án, vasárnap a képével a világsajtót többször bejárt Hősök terén tartott Békejelben fognak csoportosulni az erőszak ellen kiálló erők, egy különleges hangulatú demonstráción. A szervezők legalább 4000 fő részvételére számítanak.

A Békejel fáklyáit a Tibeti Szabadság Lángja fogja meggyújtani, ami Athénból indult világkörüli útjára március 10-én. A Szabadság Lángja, miután bejárja az egész világot, augusztus 8-án eljut végcéljához, Kína által megszállt Tibet határára.


A „Békejel kérdéseit és követeléseit” a szervezők az iraki háború kitörésének évfordulójának előestéjén, március 19-én adták át a Külügyminisztériumnak. Arra számítanak, hogy a Békejelekig választ kapnak kérdéseikre, többek között a pápai reptér NATO bázissá történő átalakításának részleteiről, az Európába telepítendő amerikai rakétapajzzsal, valamint az atomsorompó egyezmény végrehajtásával kapcsolatos magyar álláspontról, továbbá az április elejére tervezett bukaresti NATO csúcson képviselt magyar álláspontról a katonai szövetség jövőjéről.

Az eseményre itt lehet jelentkezni.
Forrás: Humanista Mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekestortenesek.blog.hu/api/trackback/id/tr100394704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása