A Magyar Természettudományi Múzeumban április elsején nyílik meg a nagyszabású Jégkorszak interaktív kiállítás, ami számos különlegességet és érdekességet ígér.

Farkasordító hideg. Jégpáncélba zárt világ. Végtelen fehérség. Rettenetes viharok. Reménytelenül hosszú telek. Szűkös nyarak. Élelemért folyó harcok. Kihalt vidékek. És felmelegedés... Ez a jégkorszak.

És az utolsó még nem ért véget. De ki tudja meddig tart? Hogyan hat a környezetre? Mit érzünk belőle? Milyen nyomait láthatjuk? Mi a mi szerepünk a folyamatban? Mi vár ránk 100 év múlva?

Keresse Ön is a válaszokat a Magyar Természettudományi Múzeumban 2008. november 11-ig!

A kiállítás különlegessége és szenzációja, hogy Magyarországra érkezik Gyima a mamutbébi, ami 39.000 éves, s a külünlegessége a leletnek, hogy a mamut minden porcikája és szőre megőrződött Szibériában.

A története:
A véletlennek köszönhetően tárta fel egy szibériai aranyásó az egyedülálló leletet 1977-ben a Kirghilyakh-patak völgyében. A kb. 39 000 éves mamutbébi múmiáját Gyimának (az orosz Dimitrij becézett alakja) nevezték el. Gyima különlegessége abban rejlik, hogy szőröstől-bőröstől megőrződött.
educafe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekestortenesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6413113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása