Irak a világ legbékétlenebb országa az Economist Intelligence Unit (EIU) felmérése szerint. A Londonban szerdán közzétett új világranglista Magyarországot a legbékésebb országok közé sorolja.

A világ egyik legnagyobb gazdasági-politikai elemző központja – a The Economist folyóiratot gondozó csoport társintézménye – Global Peace Index (globális békemutató) néven állította össze az első ilyen jellegű összehasonlító felmérést. A bevont országok békés vagy békétlen jellegét az EIU kéttucatnyi részindex alapján határozta meg, számszerű átfogó mutatót alkalmazva.

A vizsgált 121 ország közül Norvégia a legbékésebb, 1,357 ponttal, Irak a legrosszabb – vagyis legmagasabb – indexet kapta, 3,437 ponttal. Magyarország a teljes listán a 18. helyen áll, 1,575 ponttal, megelőzve a térségben Romániát, Lengyelországot, Észtországot és Litvániát is.  MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekestortenesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4389349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása